Spring naar content

Schoolmaatschappelijk werk

Wat kan schoolmaatschappelijk werk betekenen voor mij/mijn kind?

De schoolmaatschappelijk werker ondersteunt kinderen en ouders bij verschillende vragen. Denk aan sociale vaardigheidstraining, tips bij opvoeding, individuele gesprekjes met kinderen die iets moeilijk vinden, niet lekker in hun vel zitten, faalangst hebben of onzeker zijn. De schoolmaatschappelijk werker kan ook een verbinder zijn tussen kind, ouders/verzorgers, school en het sociaal team.

 

Meer informatie

  • Mijn kind is vaak boos en wordt hier zelf verdrietig van. Hoe kan ik hem helpen?
  • Mijn kind vindt het moeilijk om vriendjes te maken en speelt vaak alleen. Kun jij mijn kind leren hoe hij vriendjes maakt?
  • Opa is overleden en sindsdien slaapt mijn kind erg slecht. Kun jij met hem in gesprek?
  • Mijn kind lijkt steeds stiller te worden, maar zegt dat er niets is. Kun jij met mijn kind in gesprek om te kijken of er iets speelt?
  • Het contact tussen school en mij als ouder loopt moeizaam. Kun jij hier iets in betekenen?

Soms bespreek je je zorgen al met de IB’er, leerkracht of jeugdverpleegkundige van jouw kind. Samen kun je dan beslissen om schoolmaatschappelijk werk in te schakelen. Dit hoeft niet zo te zijn, je kunt dit ook op eigen initiatief doen!

Contact:

Bel naar 14-0344 en vraag naar de schoolmaatschappelijk werker
Mail naar schoolmaatschappelijkwerk@buren.nl
of
Vul het contactformulier in op deze website

In mei start een Rots en Water groep voor kinderen van 9 t/m 12 jaar oud.

In het Rots & Water-programma leren kinderen op een andere manier naar zichzelf, de ander en situaties te kijken. Dit gebeurt door middel van spelvormen en bewegingsoefeningen. Heel anders dan in de schoolbanken dus! Het programma helpt kinderen bij mentaal sterk zijn, ze leren grenzen stellen en voor zichzelf en anderen op te komen. Dit helpt bij beter samen spelen en samenwerken.
Kinderen merken dat ze eigenlijk al heel sterk zijn, wanneer ze goed nadenken en vertrouwen hebben in zichzelf.

Het programma bestaat uit 8 trainingen. Er zijn geen kosten verbonden aan het programma. De groep wordt gehouden in Sporthal Lignum in Maurik (Driesweg 23, Maurik)

Aanmelden kan via het aanmeldformulier, deadline van aanmelden is 22 april.

Datum Tijd Bijzonderheden
13 mei 2025 15:45- 16:45 uur Kennismakingsbijeenkomst met ouder(s). Ouder(s) blijven de hele bijeenkomst aanwezig en doen mee.
20 mei 2025 15:45- 16:45 uur Alleen kinderen doen mee, ouders blijven er niet bij
10 juni 2025 15:45- 16:45 uur Alleen kinderen doen mee, ouders blijven er niet bij
17 juni 2025 15:45- 16:45 uur Alleen kinderen doen mee, ouders blijven er niet bij
24 juni 2025 15:45- 16:45 uur Alleen kinderen doen mee, ouders blijven er niet bij
1 juli 2025 15:45- 16:45 uur Alleen kinderen doen mee, ouders blijven er niet bij
8 juli 2025 15:45- 16:45 uur Alleen kinderen doen mee, ouders blijven er niet bij
15 juli 2025 15:45- 16:45 uur Ouders vanaf 16:15 uur aanwezig in de gymzaal tot 16:45 uur voor een feestelijke afsluiting

 

KIES-groep voor kinderen van gescheiden ouders (7-12 jaar)

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding en biedt een veilige plek waar kinderen van 7 t/m 12 jaar hun ervaringen kunnen delen over de scheiding van hun ouders. Bij KIES draait het om het kind: zij mogen kiezen voor zichzelf en ontdekken dat hun gevoelens en ervaringen er echt toe doen. In de KIES-groep krijgen kinderen de kans om hun verhaal te vertellen, vragen te stellen, tips te ontvangen en samen met anderen oplossingen te vinden.

Hoe werkt KIES?

De KIES-groep komt 8 keer bij elkaar onder begeleiding van twee KIES-coaches. Deze bijeenkomsten helpen kinderen beter om te gaan met de veranderingen die een scheiding met zich meebrengt. Ouders worden ook betrokken met twee speciale ouderbijeenkomsten.

Mocht u interesse hebben in deelname aan de KIES groep voor uw kind, neem dan contact met ons op. Zodra er bekend is wanneer een nieuwe groep gaat starten zal dat hier vermeld worden.

Voor meer informatie over KIES kunt u terecht op www.kiesvoorhetkind.nl