Spring naar content

Wegwerkzaamheden

Dit nieuwsbericht is verlopen.
2 juni 2023, 11:49

Omleidingsroute buslijn 44 Tiel – Wageningen

De werkzaamheden aan de N320 tussen Lienden en Kesteren zijn gestart. Dit heeft invloed op het openbaar vervoer. De buslijn 44 Tiel – Wageningen rijdt tot en met 30 juni 2023 via een omleidingsroute langs de Sterappel in Lienden.

De bus rijdt 1 keer per uur richting Kesteren langs de school en 1 keer per uur richting Lienden/Ommeren. Het moet natuurlijk veilig blijven voor kinderen, ouders en verzorgers om de weg over te steken en van de weg gebruik te maken. Daarom zullen de buschauffeurs extra rustig rijden langs de school.

Afsluiting Marijkelaan Buren

Op 7 juni en 8 juni zijn er werkzaamheden aan de Margrietstraat en de Marijkelaan tot aan de splitsing naar de Prins Willem Alexanderstraat in Buren. Deze weg is twee dagen in beide richtingen afgesloten. Het verkeer kan omrijden via de Bernhardlaan en Beatrixstraat naar de Prins Willem Alexanderstraat en andersom.

Op 14 juni is de Marijkelaan ter hoogte van huisnummer 28 niet bereikbaar vanwege werkzaamheden. Op 16 juni is de Marijkelaan vanaf de splitsing met de Beatrixstraat tot aan de splitsing naar de Prins Willem Alexanderstraat afgesloten voor het verkeer. Het verkeer kan omrijden via de Irenestraat, Bernhardstraat naar de Julianalaan.

N835 Rooyensteinse brug: Werkzaamheden voor een veiligere weg op Rooyensteinse brug

Provincie Gelderland voert van maandag 10 juli tot en met vrijdag 22 september 2023 werkzaamheden uit aan de N835 op de Rooyensteinse brug over het Amsterdam Rijnkanaal. Hiermee lossen we een verkeersveiligheidsknelpunt op en wordt de inrichting en veiligheid van de weg verbeterd. Fietsers kunnen straks achter een barrière veiliger over de brug en te breed landbouwverkeer wordt met een detectiesysteem over de brug geleid. Zo rijdt het verkeer veiliger en vlotter door.

Tijdens de werkzaamheden is het noodzakelijk de brug af te sluiten voor doorgaand verkeer.

Maatregelen voor verkeersveiligheid

De Rooyensteinse brug heeft een belangrijke functie voor breed landbouwverkeer dat het Amsterdam Rijnkanaal over moet en heeft te weinig ruimte voor fietsers. Het (brom)fietspad is te smal. Het ligt te dicht en zonder afscheiding tegen de rijbaan aan. Daarom plaatsen we een barrière tussen de rijbaan en het fietspad. Daarnaast zorgen we voor zoveel mogelijk ruimte voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Ook komen er nieuwe geleiderails, leuningen en randen van de brug. Om nog meer ruimte op de brug te krijgen, verplaatste de gemeente Buren dit voorjaar een persrioolleiding die over de brug lag.

Oplossing breed verkeer

De Rooyensteinse brug heeft een belangrijke functie voor breed landbouwverkeer dat het Amsterdam Rijnkanaal over moet. Breed landbouwverkeer onderling en vrachtverkeer kunnen elkaar nu veelal alleen passeren door uit te wijken over het fietspad. Straks is dat niet meer mogelijk én elkaar passeren op lage snelheid geeft teveel risico’s. Daarom installeren we een breedte detectiesysteem. Te brede voertuigen kunnen aan beide kanten van de brug worden gedetecteerd. Komt er van beide kanten een te breed voertuig? Dan zetten verkeerslichten het verkeer tijdelijk van één kant stil zodat het brede voertuig de brug veilig kan overgaan. Uit tellingen bleek dat dit enkele keren per dag gebeurt en uit simulaties blijkt dat de wachtrijen  in de spitsen acceptabel zijn.

Onderzoek

In 2016 voerden we groot onderhoud uit aan de N835 tussen Tiel en Maurik. In de voorbereidingen werden verkeersknelpunten verkend, waarin de brug ook werd genoemd.

Daarom startten we samen met Rijkswaterstaat (eigenaar van de brug), de gemeente Buren en de politie een onderzoek naar de verbetering van de verkeersveiligheid. Verschillende oplossingen zijn breed verkend, ook in overleg met andere betrokken partijen.

Planning en omleidingen

De werkzaamheden vinden plaats van maandag 10 juli en met vrijdag 22 september 2023. Tijdens de werkzaamheden is het noodzakelijk de Rooyensteinse brug af te sluiten voor doorgaand verkeer. Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de N320, N233 en de A15 en omgekeerd.

Landbouw verkeer wordt lokaal omgeleid. Alle omleidingen staan ook met borden aangegeven. Fietsers en hulpdiensten kunnen van één rijstrook van de Rooyensteinse brug gebruik maken. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de scheepvaart.

Meer informatie

Kijk op de projectpagina van de provincie Gelderland voor de meest actuele projectinformatie: www.gelderland.nl/n835. Voor aanvullende vragen kunt u op werkdagen contact opnemen met het Provincieloket via 026 59 99 99 of per e-mail provincieloket@gelderland.nl.

De provincie Gelderland is de opdrachtgever van deze werkzaamheden. U kunt bij de provincie terecht met meldingen. De gemeente Buren verwijst via www.buren.nl/werkzaamheden ook door naar de website van de provincie Gelderland.

Overzicht van alle werkzaamheden

Op www.buren.nl/werkzaamheden vindt u een overzicht van alle werkzaamheden in en rondom de gemeente Buren.