Spring naar content

Vraag nu energiecompensatie aan voor uw (sport)vereniging of stichting

Dit nieuwsbericht is verlopen.
12 december 2022, 08:32

De enorm gestegen energiekosten treffen niet alleen inwoners en bedrijven. Ook verenigingen en stichtingen dreigen in de problemen te komen. Daarom heeft de gemeente een tijdelijke compensatieregeling in het leven geroepen om uw maatschappelijke stichting, sportvereniging of culturele instelling snel steun te bieden. Organisaties die in aanmerking komen voor de energiecompensatie kunnen deze tot en met 31 december 2022 aanvragen.

De regeling

De energiecompensatie is bedoeld voor maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk die een eigen energiecontract hebben. Denk aan dorps- en buurthuizen, sportverenigingen en culturele instellingen. Een voorwaarde is dat uw energielasten (gas en elektra) aantoonbaar gestegen zijn. Er is in totaal een bedrag van bijna € 200.000,- beschikbaar voor deze energiecompensatie.

Compensatie aanvragen

Bent u bestuurder van een stichting of vereniging die voldoet aan de voorwaarden? Dan maakt u mogelijk aanspraak op een compensatie van 50% van het financiële tekort, tot een bedrag van maximaal € 5.000,-.

Wilt u weten of uw organisatie aan de voorwaarden voor compensatie voldoet of wilt u direct de compensatie aanvragen? Ga naar www.buren.nl/energiecompensatie voor alle informatie en het aanvraagformulier. De energiecompensatie is aan te vragen tot en met 31 december 2022.

We streven ernaar de toegekende subsidie binnen 14 dagen na de aanvraag uit te betalen.