Spring naar content

Raadspraat VVD

21 februari 2023, 14:20

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Julian van Blijderveen, raadslid voor VVD.

“Als raadslid ben je er voor de inwoners!” Met dat motto nam ik ongeveer een jaar geleden plaats in de banken van de Burense gemeenteraad.

Wil je je rol als raadslid goed uitvoeren? Dan is het belangrijk dat je midden in de samenleving staat én dat je de problemen kent die onder inwoners leven. Sinds mijn installatie op 30 maart 2022 heb ik met veel mensen gesproken. Zo hoorde ik over mooie verhalen in onze gemeente, maar ook over problemen waar onze inwoners tegenaan lopen.

Zo sprak ik onder andere met jonge gezinnen die kampen met de verschrikkelijke gevolgen van wateroverlast, met agrarische ondernemers die problemen ondervinden bij de huisvesting van hun buitenlandse arbeidskrachten en met jongeren die zich zorgen maken over of zij ooit op zichzelf kunnen gaan wonen.

Ik vind het mijn taak deze zorgen bespreekbaar te maken in de gemeenteraad. De komende jaren blijf ik dit doen! “Als raadslid ben je er immers voor de inwoners!”.

Julian van Blijderveen

jblijderveen@gemeenteraadburen.nl