Spring naar content

Raadspraat VVD

14 februari 2023, 12:58

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Hans van Vierssen, fractievoorzitter van VVD.

“Ik weet het nog goed, 22 jaar en ik kocht mijn eigen huis. Een klein appartement, maar het was van mij. Een klein half jaar later woonde ik er samen met mijn huidige vrouw, ons volwassen leven kon beginnen.

Hoe anders is dat tegenwoordig. Jonge mensen wonen in hun twintiger- en jonge dertiger jaren nog bij hun ouders. Niet omdat zij of hun ouders dat willen, maar omdat er geen woonruimte is te vinden. Een schrijnende en uitzichtloze situatie waar geen simpele oplossing voor lijkt te zijn.

Te vaak worden redenen aangehaald om nieuwbouwplannen te verminderen, uit te stellen of te verbieden. De VVD doet daar niet aan mee!

De VVD zal zich hard maken om plannen waarin de woningvoorraad wordt vergroot, doorgang te laten vinden. Er moet echt iets mis zijn met het plan willen wij nog tegen stemmen. De woningnood is te groot om geen prioriteiten te stellen.”

Hans van Vierssen

hvierssen@gemeenteraadburen.nl

Maurik 30/03/2022 – Gemeenteraad Buren – portretten – iov gemeente Buren Foto Raphael Drent