Spring naar content

Raadspraat: Terugblik Partij voor de Dieren

16 februari 2022, 12:27

Over vier weken starten de gemeenteraadsverkiezingen, dit betekent dat je als inwoner mag kiezen wie plaats neemt in de gemeenteraad. Iedere week vragen we een fractievoorzitter uit de gemeenteraad terug te blikken op de afgelopen raadsperiode en de gouden tip te geven voor nieuwe raadsleden. Deze week is de beurt aan Joop de Jonge, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren.

Waar ben je trots op?

Voordat Partij van de Dieren in de gemeenteraad zat, werd er nooit over dierenleed gesproken. Als partij vinden we het belangrijk dit aan de orde te blijven stellen. We merken dat in de jaren dat wij actief zijn binnen de gemeenteraad ook andere partijen nadenken over een eerste stap op weg naar een hoogst noodzakelijke verandering in hoe wij als mensen omgaan met dieren. Wij pleiten ervoor om een aantrekkelijke gemeente te zijn. De bio industrie is dat niet.

In de gemeente Buren leven ongeveer een miljoen landbouwdieren in erbarmelijke omstandigheden. Dat gaat dan om varkens, koeien, kippen, geiten en schapen. Dieren die je bijna nooit ziet omdat ze nooit buiten komen. Dieren die dag en nacht opgesloten zitten in potdichte stallen. Weg ermee. Liever een rondje bloesem voor de toerist dan een fietstochtje dierenleed.

Welke tip geef jij nieuwe raadsleden mee?

Stel prioriteiten, kies onderwerpen die voor jouw partij belangrijk zijn, je kunt niet overal alles over weten.

Joop de Jonge

Partij voor de Dieren

Om de vier jaar worden leden voor de gemeenteraad gekozen. En dit jaar is dat op 16 maart. Door de coronapandemie is het ook al mogelijk op 14 of 15 maart te stemmen. Kijk voor een overzicht van onze stembureaus op buren.nl/gemeenteraadsverkiezingen.