Spring naar content

Raadspraat: Sander van Alfen

2 oktober 2024, 13:57

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Sander van Alfen, fractievoorzitter van Gemeentebelangen Buren.

Een gemeente heeft heel veel verschillende taken en verleent veel verschillende diensten. Als kleine plattelandsgemeente kan de gemeente Buren die taken niet allemaal zelf efficiënt uitvoeren. Daarom kijken we bij elke taak of we die taak zelf uitvoeren, door iemand anders laten doen of doen in samenwerking met andere gemeentes.

Gemeente Buren heeft veel samenwerkingsverbanden. We geloven dat samenwerken kan helpen om taken beter te uit te voeren, maar ook dat het helpt om eventuele herindeling te voorkomen. We verwachten wel iets van die samenwerkingsverbanden. Goede dienstverlening, participatie en samenwerking moet voordelen hebben ten opzichte van iets zelf doen. Daarnaast willen we als gemeenteraad de regie houden.

De komende tijd praten we over deze samenwerking in de Regio Rivierenland. U mag van ons verwachten dat we kritisch kijken naar hoe deze samenwerking nu gaat en hoe we dit zo optimaal mogelijk kunnen vormgeven in de toekomst. Voor onze inwoners. 

In contact komen met Sander van Alfen? salfen@gemeenteraadburen.nl