Spring naar content

Raadspraat: Nico Michielsen

10 oktober 2024, 15:56

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Nico Michielsen, fractievoorzitter van PvdA-GroenLinks. 

Er komt een uitnodiging om in een paar woorden mijn eigen visie weer te geven. Het is even stil in mij. Zoveel waarover je zou kunnen praten. De windmolens, of ze er wel of niet moeten komen. Het verrommelen van ons mooie Betuwse landschap door peperdure vakantiewoningen. Hoe het plezier van de één, de nachtrust van een ander kan verstoren?

Of het hebben over de toestanden in de wereld? Of de Russen gaan komen? Twee volkeren die elkaar het licht in de ogen niet gunnen? Misschien wel weer vluchtelingen uit delen van de wereld die in brand staan. Mensen van vlees en bloed, net als de lezers van deze woorden, die behoefte hebben aan een veilig plek om te wonen. Wat doen we als ze op onze deur kloppen? Is de herberg dan vol? “Jullie zijn hier vorige keer geweest. Ga maar naar de buren.” Maar, denk ik dan… We zijn toch al in Buren?

In contact komen met Nico Michielsen? nmichielsen@gemeenteraadburen.nl