Spring naar content

Raadspraat: Jerri van Zetten

16 september 2024, 19:28

 

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Jerri van Zetten, raadslid voor Gemeentebelangen Buren.

Gemeentebelangen vindt kerngericht werken belangrijk. Van wezenlijk belang daarbij is dat we naar inwoners toe gaan. Zorgen baart ons dat de economie goed draait, maar dat inwoners met een kleinere portemonnee het moeilijk hebben. Als portefeuillehouder duurzame energie in onze fractie staat energiearmoede scherp op mijn netvlies. Grote energiecoöperaties hebben mooie verhalen, maar helaas merkt de inwoner thuis hier weinig van. Vooral als die inwoner het niet zo breed heeft.

Positief stemde mij dat een inwoner mij vertelde dat zij vanuit de gemeente benaderd was te praten over energiebesparing. Laagdrempelig bij de inwoner thuis. Het is een pilot: inwoners met een kleinere portemonnee worden bijvoorbeeld geholpen met het vervangen van hun wasmachine voor een energiezuinige en krijgen eventuele andere hulp op het gebied van energie en financiën. Ook wordt een kaartje achtergelaten voor makkelijk vervolgcontact. Gemeentebelangen Buren vindt dit een goed voorbeeld van hoe het ook kan en vaker zou moeten. Hulp en ondersteuning dichtbij en direct voor onze inwoners.

In contact komen met Jerri van Zetten? jzetten@gemeenteraadburen.nl