Spring naar content

Raadspraat Gemeentebelangen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 juli 2024, 11:03

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Helma Hoek, raadslid voor Gemeentebelangen Buren.

Gemeentebelangen Buren sloot deze week het laatste kernbezoek af. Wij spreken grote dank uit aan iedereen die de moeite heeft genomen om een bijdrage te leveren. Want zo’n kernbezoek heeft weinig waarde als er niemand komt.

Van alle kernbezoeken worden de vragen, opmerkingen en acties genoteerd op een actielijst. Deze acties zijn beknopte samenvattingen van wat er tijdens het kernbezoek op bepaalde locaties is gezegd of waar aandacht voor is gevraagd.

Tijdens de kernavonden blijkt dat inwoners veel behoefte hebben aan een uitleg. Er is onder andere onbegrip over waarom keuzes worden gemaakt en inwoners hebben het gevoel dat ze geen antwoord krijgen. Door het duidelijk uitleggen van gemaakte keuzes, ontstaat er begrip en betrokkenheid bij inwoners. Hierbij ligt een stukje verantwoordelijkheid bij alle betrokken partijen: zowel het college, de ambtenaren, de gemeenteraad áls de inwoners. Als je weet waar je verantwoordelijk voor bent en hoe het proces ervoor staat, blijf je ook beter betrokken als inwoner.

In contact komen met Helma Hoek?
Mail naar hhoek@gemeenteraadburen.nl.