Spring naar content

Raadspraat: Gemeentebelangen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
4 april 2023, 11:30

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Gerard van Droffelaar, raadslid voor Gemeentebelangen.

“Het eerste jaar van de nieuwe raadsperiode is voorbij. Er zijn veel zaken opgepakt, maar er is ook nog veel te doen. Bijvoorbeeld hoe we op een goede manier onze inwoners betrekken bij ontwikkelingen. Als voorbeeld de klimaatmaatregelen. Hoe krijgen we woningen duurzamer, wat moet er gebeuren om op termijn van het gas af te kunnen? Voor de gemeenteraad is één van de vraagstukken hoe we het betrekken van inwoners hierbij goed vastleggen en duidelijk afspraken maken over draagvlak.

In de praktijk blijkt dit nogal eens tot frustratie te leiden. Inwoners voelen zich niet altijd gehoord en bestuurders worstelen soms met de uitkomst van participatie. Ook is er soms een andere verwachting over participatie. Je moet vooraf goed nadenken over het ‘waarom’.

Gemeentebelangen Buren vindt dat inwoners gezien, gehoord en erkend moeten worden. Het goed regelen van het betrekken van inwoners bij ontwikkelingen is hiervoor een van de randvoorwaarden. De gemeenteraad behandelt binnenkort dit belangrijke onderwerp.”

Gerard van Droffelaar
gdroffelaar@gemeenteraadburen.nl