Spring naar content

Raadspraat Gemeentebelangen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 februari 2023, 15:35

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Louis de Koning, raadslid voor Gemeentebelangen.

“Mijn naam is Louis de Koning, afkomstig uit Beusichem. Sinds een jaar ben ik actief als raadslid.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de financiële dienstverlening. Waarom dan nu de politiek in? De basis daarvoor is gelegd toen ik mij als voorzitter van BZS inzette voor de verbetering van de motorische ontwikkeling van kinderen. In die periode had ik intensief contact met de lokale politiek.

In mijn ogen waren er nog veel stappen te zetten op het gebied van sport en beweging. Daarom ben ik na mijn aftreden als voorzitter actief geworden voor Gemeentebelangen. Het ligt dan ook voor de hand dat mijn portefeuilles bestaan uit sport en bewegen. Daarnaast houd ik mij bezig met financiën.

De rode draad in al mijn activiteiten is goed luisteren naar dat wat speelt. Dit zorgt ervoor dat je naar oorzaken zoekt en daarvoor een oplossing kunt aandragen. Die lijn wil ik blijven volgen als raadslid. Goed contact met de inwoners staat daarbij centraal en is bovendien een kernwaarde binnen mijn partij. Ik hoop op deze manier een positieve bijdrage te leveren aan de gemeente Buren.”

Louis de Koning

lkoning@gemeenteraadburen.nl