Spring naar content

LEADER: lokale innovaties met Europese subsidie

11 juli 2024, 12:36

Het Europese subsidieprogramma LEADER ondersteunt vernieuwende lokale initiatieven die bijdragen aan de ontwikkeling van het platteland. Een belangrijk uitgangspunt van LEADER is dat mensen in het gebied zelf bepalen wat belangrijk is voor het gebied. Daarom is subsidie beschikbaar voor innovatieve projecten die vóór en dóór inwoners van de regio worden opgezet en uitgevoerd.

De gemeente Buren maakt deel uit van het LEADER-gebied Rivierenland. Daarom kunnen inwoners, ondernemers en organisaties uit onze gemeente in aanmerking komen voor een LEADER-subsidie.

LEADER ondersteunt initiatieven die ervoor zorgen dat Rivierenland aantrekkelijk is én blijft om te wonen, werken en recreëren, zodat bestaande inwoners (jong en oud) en bedrijven hier blijven en het gebied ook nieuwe inwoners, bedrijven en bezoekers aantrekt. Bij de beoordeling van subsidieaanvragen wordt ook gekeken naar innovatie, initiatief van onderop, draagvlak, de meerwaarde voor de regio, samenwerking, bereidheid tot delen van kennis en haalbaarheid. Dit zijn voor LEADER belangrijke criteria.

Een project kan maximaal 50 % subsidie krijgen vanuit LEADER, met een ondergrens van € 20.00 en een bovengrens van € 100.000 subsidie. Er kan subsidie worden aangevraagd in de periode juni 2024 t/m december 2027 (op = op).

Op www.leaderrivierenland.nl kunt u meer lezen over de doelstellingen, voorwaarden en de wijze waarop subsidie kan worden aangevraagd.