Spring naar content

Koninklijke onderscheiding voor dhr. J.W. Spithoven

10 oktober 2024, 16:07

Burgemeester Hans Martijn Ostendorp reikte op donderdag 10 oktober een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer J.W. Spithoven. De heer Spithoven kreeg de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

De heer Spithoven werd in 1997 bestuurslid bij de regionale Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) en later bij de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV). Hiervoor heeft hij de regionale afdeling Rivierenland van het NMV vormgegeven. Daarnaast was hij vanuit de regionale afdeling afgevaardigd als lid in het landelijke bestuur van NMV.

Tijdens het fosfaatreductieplan in 2017 speelde de heer Spithoven een cruciale rol in de overleggen met het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en NatuurHier streed hij voor de belangen van de agrarische sector.

In 2018 was de heer Spithoven mede-oprichter van de Stichting AgriFacts. De stichting heeft als om onjuistheden in publicaties, zoals onderzoeken en rapporten, over de land- en tuinbouw op te sporen en recht te zetten. Een jaar later in 2019 richtte de heer Spithoven de Stichting StikstofClaim op. Met deze stichting komt hij op voor de belangen van boerenbedrijven die worden benadeeld door het stikstofbeleid.

Burgemeester Ostendorp: “De heer Spithoven is een voorvechter voor de belangen van de hele Nederlandse agrarische sector, zowel voor individuele agrariërs als het collectief. Zijn bijzondere verdiensten hebben een nationale uitstraling met een grote impact, die landelijk erkend en herkend wordt. Daarom reik ik met trots de Koninklijke onderscheiding aan de heer Spithoven uit.”