Spring naar content

Jaarlijkse snoeironde bomen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
18 oktober 2022, 10:40

In de maanden oktober tot en met januari voert Avri de jaarlijkse snoeironde uit in de gemeente Buren. Alle bomen binnen het aangewezen gebied worden minimaal eens in de drie jaar op veiligheid gecontroleerd en, als het nodig is, gesnoeid. 

Boomveiligheidscontrole

Avri onderhoudt voor gemeente Buren de gemeentelijke bomen buiten de bebouwde kom. Om dit onderhoud goed uit te kunnen voeren, krijgen alle bomen eens in de drie jaar een boomveiligheidscontrole. De gemeente is opgedeeld in drie deelgebieden en elk jaar wordt één deelgebied gecontroleerd. Tijdens deze boomveiligheidscontrole kijkt de inspecteur naar de veiligheid én de staat van onderhoud van de boom, en registreert dit van iedere boom. De inspecteur legt ook vast welk onderhoud een boom nodig heeft, zodat elke boom na de snoeironde veilig is. Zo ontstaat er ook geen achterstallig onderhoud.

Snoeironde Buren

Het jaarlijkse onderhoud aan de bomen in de gemeente Buren gebeurt dit jaar in de maanden oktober tot en met januari. Tijdens deze snoeironde zijn de gemeentelijke bomen in de kernen en buitengebieden rond Beusichem, Zoelmond, Ravenswaaij, Rijswijk en Maurik aan de beurt. Omdat er per boom wordt gekeken wat nodig is, kan het voorkomen dat in een straat niet alle bomen gesnoeid worden. 

Zieke bomen

De gemeente Buren heeft veel essen, vooral in de buitengebieden. Essentaksterfte is een boomziekte die al vele jaren voorkomt en veel essen treft. De boom kan hier uiteindelijk aan dood gaan. De essen binnen de hele gemeente worden daarom jaarlijks gecontroleerd en waar nodig onderhouden. 

Overlast

U kunt wat overlast hebben van deze werkzaamheden. Avri probeert samen met de aannemer dit zoveel mogelijk te beperken. Als u naar aanleiding van dit bericht en de snoeironde vragen hebt, kunt u een melding aanmaken in de Avri-app of bellen met Avri of uw gemeente.