Spring naar content

Hypotheek voor restaureren of verduurzamen monument

4 april 2023, 14:17

Bent u eigenaar van een monument in Gelderland en gaat u kosten maken voor het restaureren of herbestemmen van uw pand? Of gaat u energiebesparende maatregelen nemen in het monument? Dan kunt u misschien een hypotheek aanvragen uit het Gelders Monumentenfonds. Dit is een annuïteitenlening met een lage rente voor Rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten in Gelderland.

In de afgelopen acht jaar is door het monumentenfonds al ruim € 17 miljoen euro uitgezet aan leningen. Hierdoor was het fonds zo goed als op. Vorig jaar heeft de provincie Gelderland een lening van € 45 miljoen beschikbaar gesteld aan het Gelders Monumentenfonds. Zo levert de provincie een bijdrage aan een goede toekomst voor de monumenten in Gelderland. Met deze lening kunnen ongeveer 45 monumenten per jaar worden ondersteund bij restauratie-, verduurzamings-, en/of herbestemmingsprojecten.

Dus: bent u eigenaar van een monument in de gemeente Buren en gaat u kosten maken voor het restaureren of verduurzamen van uw pand? Bekijk dan de mogelijkheden van deze lening.

Het aanvragen van de lening loopt via Nationaal Restauratiefonds (NRF), waar het Gelders Monumentenfonds onderdeel van is. Meer informatie vindt u op www.restauratiefonds.nl en op www.buren.nl/monumenten.