Spring naar content

Groen licht voor meer dan 230 woningen in Kerk-Avezaath

18 september 2024, 18:45

Op dinsdag 17 september 2024 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om mee te werken aan het woningbouwplan Teisterbant II. Ontwikkelaar Van de Klok heeft hiervoor een verzoek ruimtelijke ontwikkeling ingediend, dat nu verder uitgewerkt kan worden tot een aanvraag voor een omgevingsplan.

Meer dan 230 woningen
Het plan biedt ruimte voor de ontwikkeling van meer dan 230 woningen waarvan:

  • 40% sociale huurwoningen;
  • 40% uit goedkope en betaalbare koopwoningen en;
  • 20% duurdere koopwoningen.

Het woningbouwplan Teisterbant II ligt ten noorden van de wijk Teisterbant en grenst aan de provinciale weg N834. De nieuwe wijk zal via de weg N834 bereikbaar zijn. De woningen worden in fases gebouwd. Daarnaast is in het plan ruimte voor een supermarkt.

Met dit besluit krijgt Van de Klok groen licht om het participatietraject te starten. Hierbij worden omwonenden en belanghebbenden betrokken. Binnenkort wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd om de plannen toe te lichten en het gesprek met de omgeving aan te gaan.

 Wethouder Neven reageert enthousiast op het besluit: “Met dit plan zetten we een belangrijke stap om tegemoet te komen aan de grote behoefte aan woningen in onze gemeente. Bovendien draagt dit bij aan de versterking van de leefbaarheid in Kerk-Avezaath.” Wethouder Martine de Bas vult aan: “Deze locatie zijn we samen met de ontwikkelaar gaan aanjagen. Het is mooi om te zien dat we daardoor zo snel tot besluitvorming zijn gekomen. Wat mij betreft gaan we snel aan de slag met de participatie.”