Spring naar content

Gemeente Buren verleent medewerking voor zoeken schat Ommeren

Dit nieuwsbericht is verlopen.
14 februari 2023, 15:28

Op 14 februari 2023 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Buren besloten medewerking te verlenen aan het verzoek van de Historische Kring Kesteren om te zoeken naar de schat.

Voorwaarden

Hieraan zijn een aantal voorwaarden gekoppeld. Allereerst dient al het graafwerk en de verslaglegging te worden uitgevoerd door een gecertificeerd archeologisch bureau. Daarnaast dienen eventuele vondsten op de juiste manier te worden afgedragen aan het daarvoor aangewezen depot voor nader onderzoek. Om de kosten van dit bureau te dekken, wordt een éénmalige subsidie verleend aan de historische vereniging.

Eenmalige medewerking

Deze medewerking is éénmalig. De locatie is onderzocht door een historicus. Daarmee kan op basis van dit onderzoek worden uitgesloten of de schat er nog ligt. Het resultaat wordt in elk geval verwerkt in een artikel op de website van de gemeente Buren. Als de schat er ligt en wordt gevonden, dan wordt deze eerst naar het depot verzonden voor nader onderzoek.
Als de schat er niet ligt zal niet nog een keer medewerking worden verleend aan een zoektocht. Aangezien er goed onderzoek is gepleegd en samen is gewerkt met een gecertificeerd bureau, kan het college erop vertrouwen dat dit een eenduidig antwoord geeft op de vraag naar de schat. Met deze medewerking wil het college een mooi einde maken aan dit verhaal.