Spring naar content

Fluitend op de fiets

Dit nieuwsbericht is verlopen.
28 maart 2023, 10:06

De dagen worden langer en de temperaturen gaan langzaam omhoog. Dat nodigt uit om op de fiets te stappen! Wat is er fijner dan de wind door u haren en de zon op uw gezicht te voelen terwijl u naar de supermarkt, sportclub of door het bos fietst?

Fietsen is leuk en het helpt u ook nog eens om langer gezond, sociaal actief én zelfredzaam te blijven. Toch kunnen we ons voorstellen dat het allemaal niet zo vlot en soepel meer gaat als vroeger. We kennen allemaal wel die ene lastige bocht of dat drukke kruispunt dat ons soms onzeker maakt en laat twijfelen.

Één ding is zeker: Fluitend de lente in fietsen lukt alleen als u zeker in het zadel zit. En dat is makkelijker dan u denkt. Met een paar simpele maatregelen en oplossingen blijft u zeker, veilig en plezierig doorfietsen, zoals u uw leven lang al gewend bent.

Het landelijk programma Doortrappen helpt u met advies en ondersteuning bij het veilig blijven fietsen.  Zo vindt u op de website van Doortrappen een aantal oefeningen voor een goede balans en coördinatie, een keuzewijzer om de perfecte fiets te vinden en korte filmpjes met handige tips om veilig te blijven fietsen. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de website www.doortrappen.nl/alles+over+fietsen en fiets dit voorjaar de zon tegemoet!

Het programma ‘Doortrappen’ is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Provincie Gelderland werkt aan een actieve Doortrappen provincie. Daarom ondersteunt zij gemeenten in dit programma en zijn er inmiddels 21 Doortraproutes in Gelderland ontwikkeld. Die vindt u op de website van de Fietsersbond www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsroutes/doortraproutes