Spring naar content

Extra isolatiesubsidie voor inwoners van de gemeente Buren

24 juli 2024, 11:09

Woningeigenaren uit de gemeente Buren kunnen gebruik maken van een éxtra subsidie voor isolatie. De gemeente Buren maakt hiervoor gebruik van het Nationaal Isolatieprogramma (NIP-subsidie). Door uw woning te isoleren gaat uw energierekening flink omlaag en wordt het fijner wonen. U hebt minder last van tocht in uw huis. Ook de kou en warmte blijven langer buiten. De subsidie kan gebruikt worden voor het isoleren van de spouwmuur, vloer, dak, zolder, bodem, gevel of isolerend glas. U kunt maximaal € 1.330,- aan subsidie krijgen.

U komt in aanmerking als u:

  • een geregistreerd energielabel D, E, F of G heeft;
  • een geregistreerd energielabel C heeft, waarbij u kunt aantonen dat u twee slecht geïsoleerde bouwdelen heeft;
  • géén geregistreerd energielabel heeft, maar u kunt wel aantonen dat u twee slecht geïsoleerde bouwdelen heeft.
Goed om te weten
  • De subsidie is ook beschikbaar voor doe-het-zelvers;
  • De subsidie geldt voor maatregelen die vanaf 1 januari 2023 zijn uitgevoerd en loopt tot en met 31 december 2026. Maar het is wel op = op;
  • U kunt de subsidie alvast reserveren. En daarna binnen zes maanden de maatregelen uitvoeren.

Isolatiesubsidie (NIP) aanvragen

Stap 1: Persoonlijk woningdossier invullen
U gaat naar www.energieloketburen.nl/nip. Daar maakt u eerst uw persoonlijke Woningdossier aan. Dit is een online dossier met informatie over de verduurzaming van uw woning. De openbaar beschikbare gegevens over uw woning staan alvast voor u klaar. U kunt via een vragenlijst meer informatie invullen over de situatie van uw woning. U krijgt dan een goed inzicht in de meest geschikte maatregelen, wat ze kosten en wat ze u opleveren. Zo kunt u goed bepalen of u een bepaalde maatregel wilt uitvoeren.

Stap 2: Contact opnemen met Energieloket Buren
Na het aanmaken van uw woningdossier, neem u contact op met het Energieloket. Zij begeleiden u dan helemaal verder met het subsidieproces. Het telefoonnummer is 0345 – 50 40 12.

Mooi dat er subsidies zijn, maar dat dekt toch niet alle kosten?

Nee dat klopt. Maar de subsidies helpen u vaak financieel al een eind op weg. Vergeet niet dat u ook nog gebruik kan maken van de landelijke ISDE-subsidie voor het verduurzamen van uw woning. Als u na aftrek van deze twee subsidies zelf nog een bedrag moet investeren, dan kunt u hiervoor een Energiebespaarlening van het Warmtefonds aanvragen. Door een goed geïsoleerd huis bespaart u maandelijks geld op uw energierekening. U verdient uw geld na verloop van tijd terug.

Traject op maat

Inwoners die in aanmerking  komen voor energietoeslag, schuldhulpverlening of schuldsanering komen in aanmerking voor een traject op maat bij het verduurzamen van hun woning. Zij kunnen contact opnemen met het Energieloket via het telefoonnummer 0345 – 50 40 12 of per mail via info@energieloketrivierenland.nl.