Spring naar content

Duurzame buur Mara Francken

Dit nieuwsbericht is verlopen.
4 april 2023, 14:05

Van 4 april t/m 10 april is het de Week van de Groene Tuin. Inwoners gaan aan de slag met bomen planten, bloemen zaaien en het maken van stapelmuurtjes.

Duurzame Buur Mara Francken deelt haar verhaal: “Een duurzame en groene tuin creëert u stap voor stap. Kies voor inheemse planten en zo min mogelijk tegels in je tuin! Inheemse planten zijn planten die in Nederland voorkomen. Ze zijn super belangrijk voor insecten. Ik heb een inheems bloemenmengsel van De Fruitmotor gezaaid met onder andere knoopkruid, duizendblad, wilde peen en korenbloem. En ik laat ook veel staan dat vanzelf komt; paardenbloemen bijvoorbeeld zijn goed voor bijen. Verder heb ik veel natuurlijke schaduwplekken gecreëerd en onderkomens voor vogeltjes en egeltjes. De meeste tegels zijn er bij ons al uit, de laatste tegels wil ik laten stukslaan en een plantenbak van maken.”

Lees verder op www.buren.nl/duurzameburen.

Wilt u ook uw tegels vervangen door groen?

Wij halen de tegels gratis bij u op met de tegeltaxi op 28 april. Aanmelden kan via www.buren.nl/tegelwippen. Van de opgehaalde tegels maken inwoners stapelmuurtjes. Dat is goed voor vlinders, bijen en vogels. Net zoals een groene tuin!