Spring naar content

De gemeenteraad vergadert op 14 februari

Dit nieuwsbericht is verlopen.
8 februari 2023, 17:34

Agenda van de Besluitvormende Raad op 14 februari

Hieronder staan verschillende agendapunten toegelicht. De volledige agenda en de voorstellen vindt u op deze pagina. De vergadering start om 19:30u.

Nieuw burgerraadslid voor PvdA-GroenLinks
Mevrouw L. de Lange, afkomstig uit Maurik, wordt benoemd tot burgerraadslid. Een burgerraadslid wordt, in tegenstelling tot een raadslid, niet door inwoners van de gemeente Buren gekozen. Burgerraadsleden ondersteunen de gekozen raadsleden. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan beeldvormende en oordeelsvormende vergaderingen.

Bodemverstoringenkaart archeologiebeleid
Op 18 oktober 2022 is het nieuwe archeologiebeleid met bijbehorende beleidskaarten door de gemeenteraad vastgesteld. Hierbij is besloten om de bodemverstoringenkaart eerst nog te herzien. Deze kaart heeft als functie het weergeven van reeds verstoorde percelen. Er heeft nu een herziening plaatsgevonden, waarna een nieuwe kaart is opgesteld.

Gescheiden inzameling luiers en incontinentiemateriaal vanaf 2024
In de oordeelsvormende vergadering van 31 januari is gesproken over de gescheiden inzameling van luiers en incontinentiemateriaal. Het college van B&W stelde voor om elf containers voor de inzameling van luiers en incontinentiemateriaal in de gemeente Buren te plaatsen. Verschillende partijen in de gemeenteraad pleitten ervoor dat iedere kern een eigen container krijgt. Volgens hen zijn er daarom minimaal vijftien containers nodig.

Bestemmingsplan Erichem, Landgoed Peerenbosch
Dit plan maakt de bouw van zes vrijstaande woningen en veertien sociale huurwoningen mogelijk. De reden dat de gemeenteraad dit bespreekt, is het feit dat het plan niet helemaal in overeenstemming is met de omgevingsvisie. Het plan is namelijk opgesteld in het tijdsbestek dat de omgevingsvisie nog niet af was.

Naast deze agendapunten zijn er twee moties vreemd aangekondigd. Een motie vreemd gaat over een onderwerp dat niet op de agenda van de gemeenteraad staat. In de eerste motie verzoekt D66 het college om de beschikbaar gestelde ruimte voor zonneparken uit te breiden met 5 ha. De tweede motie, op initiatief van PCG, gaat over het plan van de AVRI om het ophalen van oud papier niet langer te laten plaatsvinden door maatschappelijke organisaties en verenigingen. PCG verzoekt het college om namens de gemeente Buren in het algemeen bestuur van de AVRI te verzoeken het dossier aan te houden.