Spring naar content

De gemeenteraad vergadert op 7 maart

Dit nieuwsbericht is verlopen.
27 februari 2023, 09:43

Voorlopige agenda van de oordeelsvormende vergadering

De gemeenteraad vergadert dinsdag 7 maart parallel vanaf 19.30 uur. Dit houdt in dat twee oordeelsvormende vergaderingen tegelijkertijd plaatsvinden in twee verschillende ruimtes. Hieronder staan verschillende agendapunten per vergadering. De volledige agenda en de voorstellen vindt u op deze pagina.

Wilt u graag inspreken over een onderwerp op de agenda of over een ander onderwerp? Meld u dan vóór 12.00 uur op 7 maart via griffie@buren.nl.

Oordeelsvormende vergadering in de raadszaal

Accommodatie- en vastgoedbeleid
In het coalitieakkoord hebben we met elkaar afgesproken een nieuw vastgoed- en accommodatiebeleid op te stellen.

De gemeenteraad liet in 2021 weten afstand te willen doen van al het gemeentelijk vastgoed. Door het afstoten van dit vastgoed ontstaat er mogelijk druk op een deel van de maatschappelijke functies die gehuisvest zijn in het huidige vastgoed. Daarom zullen verschillende afdelingen, zoals sport, onderwijs en zorg nauw gaan samenwerken. De raad wordt gevraagd in te stemmen met het uitwerkingskader dat het college opgesteld heeft om deze ontwikkeling uit te voeren.

Zonnepark De Beldert
Solarfields BV wil in samenwerking met energiecoöperatie eCoBuren een drijvend zonnepark realiseren op de noordelijke plas van de Beldert aan de Beldertseweg – Mauriksestraat in Zoelen. Daarvoor is een principeverzoek gedaan en een omgevingsvergunning aangevraagd. De omgevingsvergunning kan alleen verleend worden als de raad een verklaring van geen bedenkingen (VVGB) afgeeft. Na het raadsbesluit wordt de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage gelegd en kunnen zienswijzen worden ingediend.

Oordeelsvormende vergadering in de Liendenzaal

Integraal sport- en gezondheidsbeleid
De gemeente Buren heeft geen sportbeleid en het gezondheidsbeleid moet geactualiseerd worden. Om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk inwoners van Buren (langer) gezond, vitaal en in beweging zijn en blijven, wordt de gemeenteraad verzocht in te stemmen met de startnotitie over het nieuwe beleid.

Verordening maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp 2023
De Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Jeugdwet hebben veelal dezelfde uitgangspunten, zoals het belang om mee te kunnen doen in de samenleving, de inzet van eigen kracht en het sociaal netwerk en, als het noodzakelijk is, een beroep op de gemeente doen voor een maatwerkvoorziening. Voor de uitvoering is het handig om de Jeugdwet en Wmo te combineren tot één verordening. Deze nieuwe verordening is bovendien beter leesbaar voor inwoners. Daarom verzoekt het college de raad in te stemmen met deze nieuwe verordening.