Spring naar content

De gemeenteraad vergadert op 25 april 2023

Dit nieuwsbericht is verlopen.
17 april 2023, 16:19

Besluitvorming op 25 april

Dinsdag 25 april vergadert de gemeenteraad vanaf 19.30 uur in de raadzaal. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen op de publieke tribune! Op de agenda staan twee bespreekstukken:

Bestemmingsplan ‘Kapel-Avezaath, Burensewal 1 en 3’

Met dit bestemmingsplan wordt voor de gronden van de voormalige intensieve veehouderij aan de Burensewal 1 en 3 een passende agrarische bestemming gevestigd. De herbouw van de intensieve veehouderij is niet meer mogelijk. De voormalige bedrijfswoning krijgt een woonbestemming.

Beleidskader kleine windmolens

In de oordeelsvormende vergadering van 4 april boog de raad zich al over het beleidskader kleine windmolens. Met dit beleidskader wordt duidelijk waar initiatiefnemers rekening mee dienen te houden als zij een aanvraag doen voor een kleine windmolen met een tiphoogte van 25 meter. Daarnaast stelt het college de raad voor om kleine windmolens uit te zonderen van de verklaring van geen bedenkingen (VVGB), zodat het proces van aanvragen sneller gaat.

Meer weten over andere stukken op de agenda? De volledige agenda en de voorstellen vindt u op www.buren.nl/gemeente onder gemeenteraad.

Beeldvorming op 25 april

Aansluitend op de besluitvormende raadsvergadering vindt een beeldvormende raadsvergadering plaats vanaf 20.45 uur in de raadzaal. Deze vergadering staat in het teken van de herbestemming van het gemeentehuis. De gemeenteraad wordt meegenomen door de organisatie en het college in de uitgewerkte scenario’s voor de herbestemming van het gemeentehuis.

Wist u dat de beeldvormende avonden ook live uitgezonden worden? Daarvoor gaat u naar live-uitzendingen.