Spring naar content

College positief over bouw appartementen in Lienden

30 november 2022, 12:41

Het college van burgemeester en wethouders is positief over een nieuwe ontwikkeling voor de Waterstraat 3-5 in Lienden. Op de locatie komt een appartementengebouw. Het gebouw telt acht appartementen. Naast het appartementengebouw komt er ook een twee-onder-een-kapwoning op de hoek van de Waterstraat – Vincent van Goghstraat. 

Het college stemt in met een bestemmingsplanwijziging voor het bouwen van acht appartementen aan de Waterstraat 3-5 in Lienden en een twee-onder-een-kapwoning aan de Vincent van Goghstraat. Wethouder Pieter Neven verwacht dat het bouwplan het dorpscentrum van Lienden gaat verbeteren.

Betuwse boerderij

Het appartementengebouw blijft in de vorm van een T-boerderij, ook wel een Betuwse boerderij genoemd. Het bestaat uit een tweedeling met een duidelijk voorhuis met een groot achterhuis. Dit soort gebouwen zijn veel te vinden in de Betuwe. Het gebouw wordt daarmee een meerwaarde in het cultuurhistorische centrum van Lienden.

(Sociale) huurwoningen

De appartementen aan de Waterstraat worden huurwoningen. Vier appartementen worden huurwoningen in de midden huurklasse. De andere vier appartementen vallen onder de sociale huur. 

Wethouder Neven is blij met de ontwikkeling: “De bouw van de appartementen is een mooie ontwikkeling van het dorp Lienden. De huidige panden aan de Waterstraat 3-5 passen niet meer in het karakteristieke dorpscentrum. Met het appartementengebouw verbetert de ruimtelijke kwaliteit en sluiten we goed aan op onze ambitie om betaalbare woningen te bouwen voor bijvoorbeeld starters.”