Spring naar content

Burgemeester sluit woning in Lienden vanwege vondst hennepkwekerij

Dit nieuwsbericht is verlopen.
21 december 2022, 14:18

Burgemeester Meijers van de gemeente Buren heeft woensdag 21 december een woning gesloten aan de Rijndijk in Lienden. 

Half november trof de politie een hennepkwekerij aan in de woning. Alle 134 hennepplanten en toebehoren zijn in beslag genomen. Tijdens de inval waren twee mensen in de woning aanwezig.

Sluiting

De komende drie maanden mag niemand de woning in. Het pand wordt zichtbaar verzegeld en de politie controleert het regelmatig. Met de tijdelijke sluiting wordt een einde gemaakt aan drugsgerelateerde activiteiten op deze locatie. Burgemeester Meijers: “Drugshandel zorgt voor meer criminaliteit. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan voor omwonenden en het zorgt voor verloedering van onze kernen. In onze gemeente tolereren we dat niet, daarom sluit ik dit pand.”

Opiumwet

De burgemeester kan een woning sluiten op grond van de Opiumwet (artikel 13b). In de Opiumwet staat dat het verboden is om verdovende middelen te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of vervoeren. Ook is het verboden om verdovende middelen aanwezig te hebben of te vervaardigen. Met de sluiting van het pand voorkomt de burgemeester herhaling van de overtreding. Daarmee wordt de openbare orde hersteld.

Meld misdaad

Het is belangrijk dat inwoners melding maken van drugsoverlast. Door meldingen van omwonenden kunnen politie en gemeente in kaart brengen wat er gaande is en daadkrachtig ingrijpen. Heeft u het vermoeden dat er in uw buurt illegale activiteiten plaatsvinden? Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de gemeente via 14 0344, bel de politie via 0900-8844 of neem contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Bij spoed kunt u uiteraard 112 bellen.