Spring naar content

Bijeenkomst Hoe herkent u digitale fraude?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 september 2024, 09:03

Digitale fraude is landelijk een van de meest voorkomende vormen van criminaliteit, zo ook in de gemeente Buren. Daar willen de gemeente, politie en Bleu Professionals gezamenlijk verandering in brengen. Woensdagavond 9 oktober organiseren zij een voorlichtingsbijeenkomst over digitale veiligheid. Deze avond is ingericht voor de oudere doelgroep, maar natuurlijk zijn inwoners van alle leeftijden welkom. Wie weet komt u samen met uw vader, moeder, opa of oma en steekt u zelf ook nog iets op. 

Week 41 staat landelijk bekend als de Week van de Veiligheid. Jaarlijks geven organisaties en instanties aandacht aan verschillende veiligheidsthema’s. In de gemeente Buren staat dit jaar digitale veiligheid centraal. Oplichters proberen steeds vaker via de mail, telefoon of WhatsApp fraude te plegen. Hierbij kunnen zij zich voordoen als politieagent of bankmedewerker om het vertrouwen te winnen. Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt van deze babbeltrucs en andere oplichtingspraktijken? U hoort het allemaal tijdens de speciale voorlichtingsavond.

Wijkagent René Lap: “We zien steeds vaker dat ouderen in de gemeente Buren te maken krijgen met digitale fraude. Zo kunnen oplichters zich voordoen als politieagent om de bezittingen op te halen. Helaas is het vaak moeilijk om de gedane schade door oplichting nog terug te draaien. Met de bijeenkomst voor ouderen willen we mensen bewuster maken van de risico’s en gevolgen, ervaringen en voorbeelden met elkaar delen en tips geven. Zo pakken we samen deze criminaliteit aan.”

Bijeenkomst digitale veiligheid

Inwoners zijn van harte welkom op woensdag 9 oktober op het gemeentehuis aan De Wetering 1 in Maurik. Inloop is vanaf 18.30 uur en de bijeenkomst start om 19.00 uur. Naar verwachting is de avond rond 21.00 uur weer afgelopen. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Vooraf aanmelden is wel gewenst. Inwoners kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst via het aanmeldformulier op www.buren.nl/veiligheid.