Spring naar content

Besluiten van de gemeenteraad 2 juli 2024

4 juli 2024, 15:26

Op dinsdag 2 juli kwam de gemeenteraad bijeen voor een besluitvormende raadsvergadering. Hieronder leest u een korte terugblik. Wilt u meer weten over de vergadering of de uitzending terugkijken? Ga dan naar www.buren.nl/gemeenteraad.

Nieuw burgerlid voor PCG Buren

De heer E. Nap, afkomstig uit Lienden, is benoemd tot burgerlid voor PCG Buren. Een burgerlid wordt, in tegenstelling tot een raadslid, niet door inwoners van de gemeente Buren gekozen. Burgerleden ondersteunen de gekozen raadsleden bij hun raadswerk. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan beeldvormende bijeenkomsten en oordeelsvormende vergaderingen.

Gemeenteraad pleit voor instandhouding De Wiekslag in Rijswijk

De gemeenteraad verzocht het college van burgemeester en wethouders om samen met de raad van toezicht te onderzoeken hoe de voorgenomen sluiting van de openbare school in Rijswijk voorkomen kan worden. Wethouder Bettink heeft toegezegd in gesprek te gaan met de raad van toezicht en de gemeenteraad op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.  

Zomerreces in aantocht

Van 15 juli t/m 20 augustus 2024 is er reces. In deze periode zijn er geen raadsvergaderingen. Op dinsdag 3 september vindt de eerste oordeelsvormende raadsvergadering plaats na het reces.

Heeft u een vraag over de raadsvergadering of de gemeenteraad? Neem dan contact op met de griffie via griffie@buren.nl.