Spring naar content

Nieuws van de Provincie: Tweede informatieavond Windpark Echteld Lienden

Dit nieuwsbericht is verlopen.
20 juni 2023, 11:30

Op maandagavond 26 juni 2023 vindt de tweede informatieavond plaats voor het Windpark Echteld Lienden (onderdeel van Energiepark Echteld Lienden). Tijdens deze avond lichten initiatiefnemer Vattenfall en de provincie Gelderland toe welke stappen inmiddels doorlopen zijn. Ook krijgen bezoekers informatie over het ontwerpproces en de financiële participatie voor het windpark. Inwoners en andere belanghebbenden krijgen de mogelijkheid om ideeën mee te geven op de eerste denkrichtingen voor het ontwerp.

Locatie

De 2e informatieavond vindt plaats in Dorpshuis IJzendoorn, J.R. Zeemanstraat 12a, IJzendoorn.

Programma

19.00 uur: Inloop

19.30 uur: Algemene toelichting

  • Terugblik vorige informatieavond
  • Stand van zaken
  • Vooruitblik

20.00 uur: Informatiemarkt 

  • Beschikbare informatie over ontwerpen

21.00 uur: Napraten met een drankje  

Aanmelden

Inwoners en andere belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via de website www.energieparkechteldlienden.nl. Klik op ‘informatieavond’ in het menu om u aan te melden.

Terugblik eerste informatieavond en participatie

Op 29 maart vond een eerste drukbezochte informatieavond plaats, waarbij de provincie Gelderland, Energiecoöperatie Echteld-Lienden en initiatiefnemer Vattenfall een toelichting gaven over de plannen, het proces en de (financiële) participatie. Na de presentaties was er een informatiemarkt met verschillende onderwerpen: Leefomgeving, Natuur & Landschap, Meeprofiteren (Energiecoöperatie Echteld-Lienden) en Participatie. Inwoners konden zich aanmelden voor de Omgevingsadviesraad.

Omgevingsadviesraad en Ontwerpplatform

De Omgevingsadviesraad bestaat uit een vertegenwoordiging van omwonenden die als adviesraad mee-ontwerpt. De uiteindelijke ontwerpkeuzes worden gemaakt in het Ontwerpplatform, waar naast inwoners van de Omgevingsadviesraad, ook belangenorganisaties, professionals, de provincie en de beide gemeenten (Neder-Betuwe en Buren) een rol hebben.