Spring naar content

Activiteiten kinderboekenweek

30 september 2024, 20:58

DeΒ Kinderboekenweek 2024 vindt plaats van 2 oktober t/m 13 oktober en thema is ‘Lekker eigenwijs’. Alle kinderboeken zitten namelijk vol met sterke personages die laten zien hoe leuk het is om te doen wat je zelf wilt.

Voorleesfeestje: start van de Kinderboekenweek

In de gemeente Buren trappen we de Kinderboekenweek af met een voorleesfeestje in De Pannenkoekenbakker in Buren met de leerlingen van groep 4 van de Beatrixschool.

Logeren in de bibliotheek in Lienden

Op 8 oktober mogen kinderen hun knuffel een nachtje laten logeren in de bibliotheek in Lienden! De volgende dag kunnen de kinderen hun knuffel weer ophalen, krijgen ze een foto mee en gaan ze samen knutselen.

Andere activiteiten van de bibliotheek in oktober

Vergroot uw online veiligheid

Ontdek hoe u phishing kunt herkennen en voorkomen. U krijgt praktische tips voor veilig online winkelen, bankieren en het gebruik van websites en apps. Daarnaast leren we u hoe u WhatsApp extra goed beveiligt met tweestapsverificatie.

πŸ“… maandag 7 oktober
πŸ•’ 10.30 tot 12.00 uur
πŸ“ Tennisvereniging Buren, Plantsoen 3

πŸ“… maandag 21 oktober
πŸ•’ 10.30 tot 12.00 uur
πŸ“ ’t Klokhuis Maurik, Sterappelhof 7

AI in het dagelijks leven

Benieuwd hoe kunstmatige intelligentie ons dagelijks leven beΓ―nvloedt? Ontdek het tijdens onze interactieve demonstratie AI in het dagelijks leven! We nemen je mee op een reis door de wereld van AI, met voorbeelden uit verschillende sectoren en praktijkvoorbeelden die laten zien hoe AI ons wonen, werken en communiceren verandert.

πŸ“… dinsdag 8 oktober
πŸ•’ 14.30 tot 16.00 uur
πŸ“ ’t Klokhuis Maurik, Sterappelhof 7

πŸ“… donderdag 24 oktober
πŸ•’ 14.30 tot 16.00 uur
πŸ“ Tennisvereniging Buren, Plantsoen 3

Cultur-O-theek: Graffiti & Street

Doe mee aan onze graffiti & street art workshop! Leer van een ervaren artiest hoe je jouw eigen kunstwerk kunt maken. Ga zelf aan de gang en krijg tips van een pro. De workshop is voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar.

πŸ“… woensdag 16 oktober
πŸ•’ 15.00 tot 17.00 uur
πŸ“ De Kersenpit, Sterappelhof 7A Maurik

Cultur-O-theek: Manga & Anime

Onder begeleiding van een ervaren Mangaka (Japanse tekenaar) leer je hoe je unieke karakters kunt ontwerpen. Je leert ook de geschiedenis en cultuur achter de Japanse kunstvormen. Wil je je tekenvaardigheid verbeteren? Doe dan mee aan deze workshop. De workshop is voor jongeren tussen de 8 en 15 jaar.

πŸ“… vrijdag 25 oktober
πŸ•’ 18.30 tot 20.00 uur
πŸ“ De Blokhut de Kuyl, Plantsoen 5 Buren

Bedruk je eigen tas

We laten je zien hoe je je eigen ontwerp tekent of een bestaand ontwerp omzet naar een snijbestand. Je leert hoe je een vinylsnijder gebruikt om je ontwerp uit te snijden en druk het gelijk op je tas! Liever een shirt, kussensloop of schort bedrukken? Dat kan ook! De workshop is gratis, inclusief tas. Speciaal voor jongeren tussen de 8 en 15 jaar.

πŸ“… Maandag 28 oktober
πŸ•’ 10.00 tot 12.00 uur
πŸ“ Korfbalvereniging Activitas, Driesweg 19 Maurik

πŸ“… Woensdag 30 oktober
πŸ•’ 14.00 tot 16.00 uur
πŸ“ De Blokhut de Kuyl, Plantsoen 5 Buren