Spring naar content

De WOZ-waarde: wij staan klaar voor uw vragen of bezwaren

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 maart 2023, 09:25

Rond 25 februari ontvangt u via de post of digitaal via de berichtenbox van MijnOverheid, de aanslag voor de onroerendezaakbelasting. Hierop vindt u de WOZ-waarde van uw woning. Hoe wordt de WOZ-waarde bepaald? Waarom is deze gestegen? Wat betekent dat voor mij? En hoe kan ik bezwaar maken? Allemaal vragen die u misschien heeft. Graag staan wij klaar om uw vragen te beantwoorden.

De WOZ-waarde is gebaseerd op de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2022 in onze gemeente zijn verkocht. De WOZ-waarde gebruiken we om de onroerendezaakbelasting voor uw woning te berekenen. Wij vinden het ook belangrijk dat uw WOZ-waarde klopt. Dus heeft u vragen of bent u het niet eens met de WOZ-waarde, bel dan met ons. Wij nemen dan samen met u de belastingaanslag door. Ook kunnen we u uitleggen met welke verkochte woningen uw woning is vergeleken.
U kunt ook het taxatieverslag eenvoudig opvragen. Dat kan telefonisch of online via www.buren.nl/WOZ

Ons bel-team zit voor u klaar

U kunt ons iedere werkdag bereiken tussen 9.00 en 12.00 uur op telefoonnummer 14 0344. Is het druk aan de lijn? Laat dan een bericht achter. Belt u na 12.00 uur? Dan kan het zijn dat ons telefonisch informatiecentrum een terugbelnotitie maakt. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug. U kunt ons ook mailen: woz@buren.nl

Makkelijk zelf bezwaar maken

In het telefoongesprek met ons blijkt wellicht dat de taxatiegegevens niet kloppen. Of misschien lijken de verkochte woningen niet op uw woning. Ook kan er bijvoorbeeld sprake zijn van achterstallig onderhoud of verouderd sanitair waarin de taxatie geen rekening mee is gehouden. In dat geval is het slim om bezwaar te maken. Dat kunt u makkelijk zelf doen.

Meer informatie over bezwaar maken, de WOZ-waarde en een rekenvoorbeeld, vindt u in onderstaande infographic of op www.buren.nl/WOZ