Spring naar content

Lief en Leedstraten ook in de gemeente Buren

Dit nieuwsbericht is verlopen.
6 december 2022, 16:40

In een Lief en Leedstraat besteden bewoners extra aandacht aan een buur als dat nodig is. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of iemand heeft verloren. Zo dragen buren bij aan het bestrijden van eenzaamheid. Ook op vrolijke momenten, zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma.

Voor buren die meer omkijken naar elkaar wordt de drempel om hulp te vragen of aan te bieden steeds lager. Of het nu gaat om een boodschap doen, iemand begeleiden naar het ziekenhuis of iets extra’s koken; buren zijn er altijd.

Elke Lief en Leedstraat heeft een potje met € 50 tot € 100 per jaar. Dit bedrag krijgt uw straat via Welzijn Rivierstroom. Het bedrag wordt gebruikt om aandacht te besteden aan persoonlijke lief en leed in uw straat. Denk aan een verwenpakketje voor de mantelzorger in uw straat, een fruitmandje voor een zieke buurvrouw of een leuk kaartje bij een geboorte.

Van uw straat ook een Lief en Leedstraat maken?

In de gemeente Buren willen we starten in Lienden of Maurik. Wilt u uw straat aanmelden? Neem dan contact op met Caroline Kolff of Magda Bakker via het telefoonnummer 0344 602 337.

Voorwaarden Lief en Leedstraat en hulp Welzijn Rivierstroom

  • Er zijn minimaal twee mensen die het initiatief ondersteunen.
  • U maakt het Lief en Leedpotje bekend in uw straat.
  • Welzijn helpt u met leuke flyers en eventueel een leuke startbijeenkomst.
  • De straat krijgt een bedrag afhankelijk van het aantal woningen.